Portofele cu dovlecei
PrinteazaPortofele cu dovlecei
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui
- 2 ouă
- 1 dovlecel
- 1 lămâie
- 50 g susan
- sare
Preparare:
Taie piepţii de pui în două, după care crestează pe lateral fiecare bucată în aşa fel încât să obţii un portofel.
Condimentează cu sare şi umple portofelul cu rondele de dovlecel. Pentru a nu se desface prinde cu scobitori. Tăvăleşte portofelele prin ouăle bătute şi apoi prin susan.
Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor cam 30 de minute. Spre final, îndepărtează folia şi aşază deasupra rondele de lămâie.
Serveşte cu sos de roşii şi ardei iute tocat.
Portofele cu dovlecei
Pofta buna!
Dovlecei umpluti cu ton.
Ingrediente:
2 dovlecei
1 cutie mare de ton
1/2 ceapa rosie
1 rosie mica
ulei de masline
parmezan ras
piper/peperoncino/sare
Mod de preparare:
Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul.
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs de apa sau ulei, se sfarama bine si rosia taiata cubulete mici.
Se acopera cu apa, se pun condimentele si se lasa pana cand scade zeama complet.
Se umple dovleceii cu compozitia de ton, se pun intr-o tava de unica folosinta cu putina apa si se dau la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute.
Inainte sa fie gata cu 5-10 minute presarati deasupra parmezan ras.