Portofele cu gem de capsuni

Printeaza

Portofele cu gem de capsuni din: faina, drojdie, zahar, ulei, esenta de vanilie, sare, lapte, gem de capsuni, ou.

Ingrediente:Portofele_cu_gem_de_capsuni

  • 1 kg făină
  • 30 g drojdie
  • 2 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 500 ml lapte
  • gem de căpşuni
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în 100 ml de lapte călduţ, adaugi zahărul şi amesteci. Laşi maiaua să crească 10 minute.

Pui maiaua peste făină, adaugi sarea, uleiul şi vanilia şi frămânţi până obţii un aluat moale, care nu se mai ţine de mână. Il laşi să crească până îşi dublează volumul.

Impărţi aluatul în trei bucăţi egale. Intinzi trei foi, iar din una decupezi steluţe din aluat. Tai pătrate foile, în funcţie de cât de mari vrei să faci portofelele şi aşezi în mijloc gem.

Uneşti capetele la mijloc, aşezi steluţele de aluat deasupra şi pui portofelele într-o tavă cu hârtie de copt. Le laşi la crescut 15 minute, le ungi cu ou şi le dai la cuptor până se rumenesc.

Portofele cu gem de capsuni

Portofele_cu_gem_de_capsuni

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.