Portofele cu gem
PrinteazaPortofele cu gem din: margarina, faina, suc de lamaie, sare, gem.
Pentru aluat:
- 110 g margarină
- 350 g făină
- 1,5 linguriţe suc de lămâie
- 250 ml apă rece
- un praf sare
Pentru lucru:
- 350 g margarină
- 2 linguri făină
Pentru umplutură:
- gem, după gust
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi, când a devenit omogen, se modelează sub forma unui pătrat, se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la rece o oră.
Intre timp, margarina de lucru se amestecă cu făina, se modelează într-un pătrat, se înveleşte în folie şi se lasă la rece pentru o oră.
Se scot aluatul şi margarina, se aşază margarina peste aluat şi se începe încorporarea folosind sucitorul şi învârtind aluatul în sensul acelor de ceasornic până ce margarina este amestecată cu aluatul.
Se repetă operaţiunea de două ori şi de fiecare dată aluatul se lasă la rece 30 de minute. Aluatul se întinde, se taie în pătrate mici, se întinde gemul şi apoi se pliază.
Se aşază în tavă şi se coc 20 de minute.
Pofta buna!