Portofele cu gem

Printeaza

Portofele cu gem din: margarina, faina, suc de lamaie, sare, gem.

Ingrediente:Portofele cu gem

Pentru aluat:

  • 110 g margarină
  • 350 g făină
  • 1,5 linguriţe suc de lămâie
  • 250 ml apă rece
  • un praf sare

Pentru lucru:

  • 350 g margarină
  • 2 linguri făină

Pentru umplutură:

  • gem, după gust

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi, când a devenit omogen, se modelează sub forma unui pătrat, se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la rece o oră.

Intre timp, margarina de lucru se amestecă cu făina, se modelează într-un pătrat, se înveleşte în folie şi se lasă la rece pentru o oră.

Se scot aluatul şi margarina, se aşază margarina peste aluat şi se începe încorporarea folosind sucitorul şi învârtind aluatul în sensul acelor de ceasornic până ce margarina este amestecată cu aluatul.

Se repetă operaţiunea de două ori şi de fiecare dată aluatul se lasă la rece 30 de minute. Aluatul se întinde, se taie în pătrate mici, se întinde gemul şi apoi se pliază.

Se aşază în tavă şi se coc 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.