Portofele de pui cu garnitură de legume umplute
PrinteazaPortofele de pui cu garnitură de legume umplute
- 1 piept de pui
- 200 g şuncă (e bună şi dacă este mai grasă şi afumată),
- 200 g caşcaval (nu foarte gras, căci se va topi prea mult la prăjit),
- 4 ouă
- 3-4 linguri de făină
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Tai fiecare piept în două, apoi fiecare bucată o tai din nou în două. Cu bătătorul de şniţele baţi puţin carnea şi presari sare şi piper după gust.
Şunca şi caşcavalul le tai felii şi pe fiecare bucată de carne aşezi o bucată de caşcaval şi una de şuncă, dar în aşa fel încât să nu acoperi toată suprafaţa cărnii, împachetezi bucăţile de carne ca pe nişte portofele şi le laşi deoparte.
Amesteci apoi ouăle cu făina, pui şi sare după gust, treci protofelele prin această compoziţie, după care le pui la prăjit în ceva mai mult ulei, ca să se pătrundă bine. După ce scoţi portofelele de la prăjit, le aşezi pe şerveţele ca să-şi lase uleiul în plus.
Pentru garnitură ai nevoie de:
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 4-5 linguri pesmet
- 2-3 căţei de usturoi
- cimbru
- piper
- şuncă
- 1 pahar de vin
- ulei
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Speli şi cureţi de coajă dovlecelul şi vânătă, le tai în două pe lung şi le scobeşti puţin. Roşia o scobeşti, iar cepei îi tai capac, o cureţi şi o dai în câteva clocote ca s-o poţi desface în mai multe bucăţi şi s- o umpli. Le laşi pe toate deoparte până pregăteşti umplutura.
Umplutura:
Amesteci într-un castron 4-5 linguri de pesmet cu 2-3 linguri de ulei, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, cimbru, piper şi, dacă ai prin frigider, şuncă tăiată cubuleţe mici. Omogenizezi foarte bine compoziţia şi umpli legumele pe care le aşezi una lângă alta într-o tavă.
Torni peste ele vin îndoit cu apă şi dai la cuptor, jos, pe tablă. Le laşi 15 minute, după care le ridici mai sus ca să se rumenească şi dai şi focul puţin mai mare. Când sunt gata le presari cu pătrunjel tocat.
Portofele de pui cu garnitură de legume umplute
Pofta bună!