Portofele de pui
PrinteazaPortofele de pui din: piept de pui, spanac, muguri de pin, ceapa, bacon, usturoi, ulei, unt, paste, rosii, patrunjel, sare, piper.
- un piept de pui
- 500 g spanac
- o lingură muguri de pin
- o ceapă mică uscată
- 2 felii bacon
- 2 căţei usturoi
- 100 g unt
- o lingură ulei
- sare
- piper
- 200 g paste
- 2-3 roşii uscate
- 2-3 fire pătrunjel
Mod de preparare:
In 50 g unt topit se pun la călit ceapa, usturoiul şi spanacul curăţat, spălat, bine scurs şi tocat. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se lasă până ce se evaporă apa foarte bine.
Mugurii de pin şi baconul se prăjesc separat, în aceeaşi tigaie, fără grăsime.
Carnea se feliază pentru a obţine un sendviş. între două felii de carne se aşază spanac, o bucată de bacon, muguri de pin uşor mărunţiţi. Se prind cu scobitori.
In restul de unt topit cu ulei se prăjesc portofelele de pui pe ambele părţi. Se servesc cu paste fierte, roşii uscate tăiate mărunt şi decor de pătrunjel.
Pofta buna!