Portofele de ton cu ierburi aromatice
PrinteazaO reteta delicioasa de portofele de ton cu ierburi aromatice din: ton, telina, morcov, ceapa, lamaie, foaie de dafin, capere in otet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru boabe.
- 1 bucată de ton de 400 g
- 1 tulpină de ţelină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1/2 lămâie
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de capere în oţet
- 1 legătură de pătrunjel
- 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bucăţele ţelina şi morcovul. Curăţaţi ceapa şi feliaţi-o mare. Stoarceţi şi strecuraţi sucul unei jumătăţi de lămâie. Daţi în clocot 1 dl de apă puţin sărată în care aţi cufundat legumele, aţi turnat sucul de lămâie şi aţi pus foaia de dafin spălată şi câteva boabe de piper.
Adăugaţi bucata de ton şi fierbeţi-o 7 minute, apoi scoateţi-o cu o spumieră, scurgând-o bine. într-o tigaie termorezis- tentă, rumeniţi peştele cu trei linguri de ulei, întorcându-le pe ambele părţi ca să prindă gust. Curăţaţi pătrunjelul, păstraţi deoparte câteva frunzuliţe pentru ornat şi tocaţi restul împreună cu caperele clătite sub un jet de apă şi scurse în prealabil.
Tăiaţi bucata de ton felii subţiri, presăraţi deasupra lor tocătura aromatică şi îndoiţi-le pe jumătate, fixându-le cu o scobitoare. Stropiţi cu uleiul rămas, ornaţi platoul cu frunzuliţele întregi de pătrunjel şi aduceţi-l la masă.
Portofele de ton cu ierburi aromatice
Poftă bună!