Portofele din piept de curcan
PrinteazaPortofele din piept de curcan din: piept de curcan, cimbru, oregano, piper, sare, rosii, busuioc, cascaval, dovlecei, cartofi, lapte, unt.
- 1 kg piept de curcan dezosat
- cimbru oregano
- piper
- sare
pentru umplutura:
- 3 rosii potrivite
- cimbru
- busuioc
- 400 g cascaval
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 3 dovlecei potriviti
- 3 rosii mari
pentru piure:
- 4 cartofi potriviti
- 100 ml lapte
- 2 linguri unt
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai şi o usuci pe şerveţele. Speli roşiile, le tai felii şi le rumeneşti la cuptor. Le laşi la răcit.
Tai caşcavalul cubuleţe. Roşiile rumenite le amesteci cu sare, piper şi cimbru.
Umpli pieptul cu amestecul de caşcaval şi de roşii (pui deoparte jumătate din cantitate).
Prinzi carnea cu scobitori, presari cu cimbru, oregano, piper şi pui pe grătar. Rumeneşti portofelele de carne, pe o parte şi pe alta.
Când sunt gata, le sărezi, le pui într-un castron şi le acoperi. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi fierbi.
Când sunt gata, îi scurgi într-o sită, îi pasezi cu laptele, untul şi sarea.
Pentru garnitură, cureţi şi speli dovleceii şi roşiile. Le tai felii şi le coci la grătar.
Scoţi scobitorile şi aşezi portofelele cu caşcaval şi roşii pe un platou, alături de piure şi de garnitură.
Portofele din piept de curcan
Pofta buna!