Portofele fine cu ciocolata
Printeaza
O reteta delicioasa de portofele cu ciocolata, faina, oua, unt, lapte, drojdie de bere, zahar, sare si lapte.
- 500 g faină
- 3 ouă
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte
- 70 g drojdie de bere
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 500 ml lapte
- 100 g ciocolată rasă (sau 1 lingură de cacao)
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 2 linguri de făină
Mod de preparare:
Intr-un castron, prepari întâi maiaua. Freci drojdia cu o lingură de zahăr, adaugi 2 linguri de apă călduţă şi făină până vei obţine consistenţa smântânii. Laşi la loc cald să crească, aproximativ 30 de minute. Amesteci maiaua cu 1 ou şi 2 gălbenusuri zahăr şi restul de făină.
Frămânţi 10 minute, apoi adaugi untul topit în uleiul cald şi continui frământatul până când aluatul face băşicuţe. Laşi la crescut aproximativ o oră. Intre timp, prepari crema de ciocolată.
In laptele clocotit cu zahăr, adaugi ouăle amestecate cu zeamil (sau făină) şi laşi să fiarbă până se îngroaşă. Intinzi o foaie de aluat pe planşeta pudrată cu făină şi tai pătrate cu latura de 12 cm.In mijlocul fiecărui pătrat pui o lingură de cremă de ciocolată (rece) şi împătureşti colţurile, ca la plic.
Le aşezi în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină, le laşi să mai crească 15 minute, le ungi cu gălbenuş bătut cu apă rece şi le coci la foc potrivit.
Pofta buna!