Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta
PrinteazaPortofele cu pere, faina de migdale si ricotta din: foitaj, ricotta, pere, zahar, faina de migdale, galbenus, unt, zahar vanilat, scortisoara si zahar pudra.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 250 g foitaj
pentru umplutură:
- 200 g ricotta
- 2 pere tari
- 120 g zahăr
- 50 g faină de migdale
- 1 gălbenuş
- 20 g unt
- 1/2 pahar zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- sare
pentru decor:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Curăţă perele şi taie-le bucăţele. Topeşte şi încinge untul într-o tigaie neaderentă, adaugă 50 g de zahăr şi perele şi amestecă pe foc mare până când acestea se caramelizează.
Freacă într-un castron ricotta cu zahărul rămas, adaugă zahărul vanilat, gălbenuşul, faina de migdale, scorţişoara şi un praf de sare, apoi perele caramelizate.
Intinde o foaie subţire din aluat şi taie cu rotiţa patru pătrate. Pune pe fiecare din ele umplutură şi închide-le ca pe un portofel.
Aşază portofelele într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Serveşte portofelele călduţe sau reci, presărate cu zahăr pudră.
Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta
Poftă bună!