Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta

Printeaza

Portofele cu pere, faina de migdale si ricotta din: foitaj, ricotta, pere, zahar, faina de migdale, galbenus, unt, zahar vanilat, scortisoara si zahar pudra.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 250 g foitaj

pentru umplutură:

  • 200 g ricotta
  • 2 pere tari
  • 120 g zahăr
  • 50 g faină de migdale
  • 1 gălbenuş
  • 20 g unt
  • 1/2 pahar zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • sare

pentru decor:

  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Curăţă perele şi taie-le bucăţele. Topeşte şi încinge untul într-o tigaie neaderentă, adaugă 50 g de zahăr şi perele şi amestecă pe foc mare până când acestea se caramelizează.

Freacă într-un castron ricotta cu zahărul rămas, adau­gă zahărul vanilat, gălbenuşul, faina de migdale, scorţişoara şi un praf de sare, apoi perele caramelizate.

Intinde o foaie subţire din aluat  şi taie cu rotiţa patru pătrate. Pune pe fiecare din ele umplutură şi închide-le ca pe un portofel.

Aşază portofelele într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.

Serveşte portofelele călduţe sau reci, presărate cu zahăr pudră.

Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.