Portofele umplute cu pui
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de portofele umplute cu pui din: piept de pui, malai, praf de ceapa, boia, seminte de cumin, piper, ulei de masline, faina, frunze de salata, castravete, iaurt degresat, usturoi, sos de menta si menta verde. Aceste lipii sunt umplute cu pui, frunze apetisante de salată si un sos de castravete si iaurt. Se prepară extraordinar de uşor si sunt foarte gustoase.
- 675 g piept de pui fără piele si dezosat
- 4 linguri mălai instant
- 1/2 lingură praf de ceapă
- 1 linguriţă boia
- 1 linguriţă seminţe de cumin
- piper după gust
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 lipii (pitta) din făină integrală sau albă
- 115 g frunze de salată asortate
pentru sos:
- 1 bucată de 7,5 cm castravete ras
- 225 g iaurt degresat
- 1 căţel de usturoi mare zdrobit
- 1 linguriţă sos de mentă
- 1 lingură mentă verde tocată
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui în fâşii subţiri. Se amestecă într-o pungă de plastic mălaiul instant, ceapa pudră, boiaua, seminţele de cumin şi piperul. Se adaugă fâşiile de carne, pe rând, şi se dau bine prin acest amestec. Se scot şi se scutură de excesul de pulbere, apoi se lasă pe un platou cât timp se prepară sosul.
Pentru a pregăti sosul, se stoarce bine cu mâna castravetele ras apoi se pune într-un castron. Se adaugă restul de ingrediente şi se amestecă bine. Se lasă deoparte.
Se încălzeşte grătarul din cuptor la maximum. Se încinge o tavă sau o tigaie rezistentă şi se adaugă jumătate din cantitatea de ulei, ungând tava uniform. Se adaugă jumătate din fâşiile de carne şi se prăjesc la foc iute 2-3 minute sau până când se rumenesc uniform, întorcându-le o dată. Se ţin la cald până se prepară şi restul de carne, folosind uleiul rămas.
Intre timp se încălzesc lipiile sub grătar, câte 1 minut pe fiecare parte. Se crestează într-o parte încât să formeze un buzunar. Se umplu lipiile cu frunze de salată. Se adaugă făşiile de pui, apoi sosul şi se servesc.
Portofele umplute cu pui
Poftă bună!