Portofele umplute
PrinteazaPortofele umplute din: cuscus, supa, piept de pui, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar.
- 1 ceşcuţă de cuşcuş
- 1 ceşcuţă cu supă de pui sau legume
- 1 piept de pui afumat
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 ml lapte
- 20 g drojdie
- 60 ml ulei
- 1 linguriţă cu zahăr
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi zahărul în puţin lapte călduţ. Lasă cel puţin cinci minute să se odihnească. Pune maiaua peste făina amestecată cu sare.
Frământă şi toarnă treptat restul de lapte şi ulei. Lasă-l la crescut o oră.
Toarnă peste cuşcuş supa fierbinte. Lasă cinci minute să se umfle, adaugă cubuleţe de carne. Pune sare şi stropeşte cu zeamă de lămâie, întinde aluatul într-o foaie rotundă.
Aşază pe jumătate amestecul de cuşcuş. Acoperă cu cealaltă jumătate. Aşază-l într-o tavă unsă cu ulei şi coace-l la cuptor 35 de minute.
Portofele umplute
Pofta buna!