Porumb copt cu unt aromat
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de porumb copt cu unt aromat din: porumb, sare, menta, unt, condimente tandoori, piper si suc de lamaie.
- 4 stiuleti de porumb
- sare
- 4 fire de menta
- 120 g unt moale
- 2 lingurite de pasta de condimente Tandoori
- piper
- sucul de la jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Se despanuseaza stiuletii de porumb si se curata de matase. Se fierb stiuletii in apa cu sare timp de circa 10 minute. Se curata si se toaca menta.
Se bate untul cu mixerul si se inglobeaza pasta Tandorii si menta tocata. Se adauga piper si suc de lamaie.
Se scot stiuletii de porumb din apa in care au fiert si se lasa sa se scurga bine. Se unge fiecare cu cate o lingurita de unt aromat; se frig pe gratar la foc mijlociu timp de circa 10 minute.
Se ung stiuletii cu restul de unt aromat si se servesc ca atare sau drept garnitura la peste, pasare sau chiar preparate din carne rosie.
Porumb copt cu unt aromat
Pofta buna!