Porumb si dovlecei cu ierburi aromate
PrinteazaPorumb si dovlecei cu ierburi aromate din: ulei de măsline extravirgin, arpagic proaspăt, pătrunjel, ştiuleţi de porumb, dovlecei.
- 1/4 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri de arpagic proaspăt, tocat mărunt
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 4 ştiuleţi de porumb, curăţaţi de foi şi de mătase
- 4 dovlecei, tăiaţi pe jumătate, apoi transversal
Mod de preparare:
Seteaza grillul la foc mediu. Combină într-un vas de dimensiuni medii uleiul, arpagicul şi pătrunjelul. Unge porumbul şi dovleceii cu această mixtură şi condimentează cu sare şi piper.
Ţine porumbul pe grătar timp de două minute. Adaugă dovleceii şi lasă-i până se fac, circa 10 minute; ai grijă să-i întorci pe toate părţile. Inainte de servire, stropeşte legumele cu uleiul rămas.
Pofta buna!