Porumb fript pe gratar
PrinteazaPorumb fript pe gratar din: porumb, unt, gheata.
- 4 ştiuleţi de lapte
- 4 linguri unt
- 3 linguri gheaţă zdrobită pentru fiecare ştiulete
Mod de preparare:
Curăţaţi ştiuleţii de foi şi mătase. Tăiaţi pentru fiecare câte o bucată de folie suficient de mare cât să înfăşoare ştiuletele de două ori. Puneţi folia cu partea strălucitoare în sus şi plasaţi ştiuletele pe diagonală.
Adăugaţi 3 linguri gheaţă zdrobită şi 1 lingură unt în fiecare pachet. Este important să înfăşuraţi în aşa fel încât marginile foliei să se închidă cât mai bine, ca să nu curgă gheaţa topită şi untul.
Puneţi pe grătar pacheţele cu ştiuleţi şi lăsaţi la fript cca 30 min, întorcându-le după 15 min. Timpul de coacere depinde de soiul porumbului şi de gradul de maturizare a boabelor.
Serviţi porumbul fierbinte, cu unt, sare şi piper, sau cu sosul preferat.
Pofta buna!