Porumb la grătar
PrinteazaO reteta delicioasa de porumb la gratar din: porumb, lamai verzi, sare si piper cayenne.
- 4 stiuleti de porumb
- 2 lamai verzi, fiecare taiata in 4 felii
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper de Cayenne
Mod de preparare:
Frunzele se trag de pe ştiuleţi şi se aruncă mătasea. Se freacă fiecare ştiulete cu o felie de lămâie, apoi se acoperă din nou cu frunzele, împachetând boabele.
Ştiuleţii de porumb se prăjesc pe grătar cca. 10 minute, deasupra cărbunilor potrivit de încinşi, întorcându-i frecvent, până când capătă o culoare aurie închisă, iar boabele au devenit fragede.
Sarea şi piperul de Cayenne se amestecă bine. Se trag din nou frunzele de pe ştiuleţi şi se presară amestecul de sare. Se servesc cu câte o felie de lămâie verde, cu care se freacă înainte de a fi mâncaţi.
Porumb la grătar
Pofta buna!