Porumb in saramura
PrinteazaPorumb in saramura din: porumb, sare.
- porumb
- sare
Mod de preparare:
Se recoltează ştiuleţii neajunşi la maturitate, cu bobul în lapte.
Se taie vârful şi cotorul şi se spală bine, înlăturând toate firele die mătase. Ştiuleţii astfel pregătiţi se opăresc 50-55 minute, după care se scot, se scurg de apă pe o strecurătoare şi se aşează în borcane.
Dacă se folosesc borcane înalte, ştiuleţii se pun întregi, dacă însă borcanele sunt cele obişnuite, se taie fiecare ştiulete îm două şi se aranjează unul lângă altul, în picioare.
In borcane se toarnă apa în care au fost opăriţi ştiuleţii, având grijă să fie acoperiţi cu 1-2 cm lichid. De la gura borcanelor se lasă un spaţiu gol de 1,5-2 cm. Se închid cu folie adezivă.
Se fierb la bain-marie, în prima zi, 40-45 minute, iar a doua zi, 20-25 minute.
Si iese bun porumbul in saramura?