Porumb cu linte şi costiţă – gustos
PrinteazaPorumb cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel.
- 100 g linte de preferință roșie
- 200 g boabe de porumb din conservă
- 300 g praz
- 100 g costiță sau slănină afumată
- 2 linguri ulei
- 500 ml supă de legume
- 1 lingură oțet de mere
- sare
- piper
- boia de ardei iute
- ½ legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Tai prazul în bucățele și îl fierbi în apă ușor sărată, timp de 3 minute.
Tai costița în felii subțiri, pe care le prăjești pe ambele părți, în uleiul încins, astfel încât să devină crocante.
Scoți costița din grăsime și, în uleiul rămas, călești prazul.
Adaugi lintea și boabele de porumb scurse, stingi cu supa de legume și lași preparatul să fiarbă la foc mic, pentru 20 de minute.
Pui în oală costița prăjită, pazul opărit, oțetul, sare, piper și boia de ardei iute, după gust.
Lași să mai dea în câteva clocote, apoi iei vasul de pe foc. Presari pătrunjel verde fin tocat înainte de servire.
Porumb cu linte şi costiţă
Pofta buna!