Porumb murat
PrinteazaPorumb murat din: porumb, sare grunjoasa, otet, cuisoare, boabe de piper, tarhon.
- 4 stiuleti de porumb crud, in lapte
- 50 g sare grunjoasa
- 1 l otet
- 2-3 cuisoare
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 legatura tarhon
Mod de preparare:
Cureţi boabele de pe ştiuleţii de porumb şi le pui într-o oală cu apă clocotită, uşor sărată. După ce au fiert puţin, scurgi boabele în strecurătoare şi le treci prin jet de apă rece.
Separat fierbi oţetul împreună cu sarea, câteva boabe de piper, 2-3 cuişoare şi câteva frunze de tarhon.
Pui boabele într-un borcan mic, de 400 g, torni deasupra oţetul cu mirodeniile şi acoperi borcanul cu celofan dublu.
Păstrezi borcanele la rece, iar după 1 lună pot fi întrebuinţate la pregătirea sosurilor, în loc de capere.
Porumb murat
Pofta buna!