Limonadă cu Apă de Cocos – ideală pentru a te răcori în zilele calde de vară. Combinând prospețimea lămâilor cu hidratarea oferită de apa de cocos, această băutură oferă un gust unic și beneficii pentru sănătate. Ingrediente: Lămâi – 4 bucăți: Lămâile oferă baza acrișoară a limonadei. Apă de cocos – 1 litru: Apa […]
Porumbei cu arpagic caramelizat
PrinteazaPorumbei cu arpagic caramelizat din: porumbei, dafin, usturoi, sare, piper, morcov, arpagic, vin, zahar.
Ingrediente:
- 2 porumbei tineri
- 2 foi de dafin
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 1 morcov
- 250 g arpagic murat
- 100 ml vin roşu
- 1 lingură zahăr
- 50 ml supă (în care au fiert porumbeii)
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
curăţă porumbeii de fulgi, se pârlesc, apoi se curăţă de intestine şi se spală bine în apă rece. pun la fiert în apă cu sare, 2 foi de dafin, 2 căţei de usturoi şi un morcov, până se înmoaie carnea.
Porumbeii fierţi se prăjesc bine în puţin ulei, se scot, iar în uleiul rămas se căleşte un pic arpagicul murat, scurs bine.
scoate arpagicul pe o farfuriuţă, se scurge uleiul din tigaie, apoi se caramelizează zahărul.
Când zahărul capătă culoare maroniu deschis, se adaugă arpagicul, apoi vinul roşu şi se lasă să clocotească la foc mic, timp de 5 minute, până ce sosul se leagă puţin.
potriveşte de sare şi piper, după gust.
servesc porumbeii calzi, stropiţi bine cu sosul şi arpagicul caramelizat.
Pofta buna!
Ceai Genmaicha: Istorie, Producție și Beneficii – Ceaiul Genmaicha este un ceai verde japonez unic, cunoscut pentru amestecul său distinctiv de frunze de ceai și orez prăjit. Acest ceai are o istorie bogată și oferă o combinație de arome care îl fac popular atât în Japonia, cât și în întreaga lume. Istoria Ceaiului Genmaicha Ceaiul […]