Porumbei cu arpagic si vin

Printeaza

Porumbei cu arpagic si vin din: porumbei, dafin, usturoi, sare, piper, morcov, arpagic, vin, zahar.

 

Ingrediente:

  • 2 porumbei
  • 2 foi de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • 250 g arpagic murat
  • 100 ml vin roşu
  • 1 lingură zahăr
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare Porumbei cu arpagic si vin:

Se curăţă porumbeii de fulgi, se pârlesc, apoi se curăţă de intestine şi se spală bine în apă rece.

Se pun la fiert în apă cu sare, 2 foi de dafin, 2 căţei de usturoi şi un morcov, până se înmoaie carnea.

Porumbeii fierţi se prăjesc bine în puţin ulei, se scot, iar în uleiul rămas se căleşte un pic arpagicul murat, scurs bine.

Se scoate arpagicul pe o farfuriuţă, se scurge uleiul din tigaie, apoi se caramelizează zahărul.

Când zahărul capătă culoare maroniu deschis, se adaugă arpagicul, apoi vinul roşu şi se lasă să clocotească la foc mic, timp de 5 minute, până ce sosul se leagă puţin.

Se potriveşte de sare şi piper.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Supa de porumbel cu taitei si legume

Supa de porumbel cu taitei si legume din: porumbel tânăr si maruntaie, tăiţei cu ou, morcov, pătrunjel, cartofi, usturoi, ceapa, ardei rosu, legume deshidratate fără sare, boabe de piper negru, sare. Ingrediente: 1 porumbel tânăr de 250-300 g şi măruntaie 2 cuiburi de tăiţei cu ou 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei roşu 1 […]

Friptura de porumbel cu garnitura

Friptura de porumbel cu garnitura din: porumbei mai măricei, costiţă afumată, ciuperci proaspete sau din conservă, cartofi, unt, untura, vin, pătrunjel verdesare. Ingrediente: 3 porumbei mai măricei 300 g costiţă afumată 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 1 kg cartofi 50 g unt 2-3 linguri untură 50 ml vin 1 lingură pătrunjel verde tocat sare Mod de preparare: […]

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru din: porumbel,  inimi de ceapă, ulei de masline, otet, maghiran, bob, pistiluri de şofran, cimbru, piper-roşu, sare, piper. Ingrediente: 1 porumbel gras şi dolofan 100 g inimi de ceapă ulei de măsline oţet câteva fire de maghiran 100 g bob 2-3 pistiluri de şofran 150 g cimbru 1 praf de piper-roşu sare piper […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.