Ceai de Coada-Calului cu Lavandă: Băutura perfectă pentru relaxare și echilibru din: ceai de coada calului, flori de lavanda, apa, miere. Ceaiul este o combinație remarcabilă, aducând împreună beneficiile calmante ale coada-calului și aromele relaxante ale lavandei. Această băutură nu numai că vă ajută să vă destindeți, dar și să vă bucurați de un moment […]
Porumbei cu ciuperci
PrinteazaPorumbei cu ciuperci
Ingrediente:
- 3 porumbei
- 100 g unt
- 1 ceapă
- 1 linguriţă coniac
- 1/2 lămîie
- puţină zeamă de carne
- 300 g ciuperci
- pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porumbei cu ciuperci: Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim, amestecînd. Turnăm coniac şi zeamă de lămîie.
Cînd carnea s-a rumenit, adăugăm puţină zeamă de carne şi amestecăm. Potrivim sarea şi piperul.
Curăţăm ciuperci albe. Le spălăm de pămînt şi de nisip. Le tăiem în felii şi le punem la foc repede, într-o cratiţă cu puţin unt, sare, piper şi cîteva picături de lămîie. Amestecăm iute. Dacă ciupercile lasă apă, le ţinem la foc pînă o absorb.
Cînd ciupercile sînt gata, le amestecăm cu porumbeii, lăsînd să dea împreună un clocot. Mîncarea se serveşte scăzută, cu puţin sos. Se presară puţin pătrunjel tocat.
Pofta buna!
Punch cu Rom și Mirodenii din: rom, vin rosu, suc de portocale, cidru de mere, brandy, miere, portocale, lamai, mar, cuisoare, scortisoara, nucsoara. Când frigul iernii începe să-și facă simțită prezența, nimic nu se compară cu o băutură caldă și aromată care să aducă spiritul sărbătorilor în casa ta. Acest punch de sărbătoare combină aromele […]