Porumbei cu ciuperci
PrinteazaPorumbei cu ciuperci
- 3 porumbei
- 100 g unt
- 1 ceapă
- 1 linguriţă coniac
- 1/2 lămîie
- puţină zeamă de carne
- 300 g ciuperci
- pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim, amestecînd. Turnăm coniac şi zeamă de lămîie. Cînd carnea s-a rumenit, adăugăm puţină zeamă de carne şi amestecăm. Potrivim sarea şi piperul.
Curăţăm ciuperci albe. Le spălăm de pămînt şi de nisip. Le tăiem în felii şi le punem la foc repede, într-o cratiţă cu puţin unt, sare, piper şi cîteva picături de lămîie. Amestecăm iute. Dacă ciupercile lasă apă, le ţinem la foc pînă o absorb.
Cînd ciupercile sînt gata, le amestecăm cu porumbeii, lăsînd să dea împreună un clocot. Mîncarea se serveşte scăzută, cu puţin sos. Se presară puţin pătrunjel tocat.
Pofta buna!