Porumbei cu mazare boabe
PrinteazaPorumbei cu mazare boabe
- 3 porumbei
- 2 linguri unt
- 150 g arpagic
- 50 g slănină afumată
- 1 linguriţă făină
- 1/2 ceaşcă zeamă de carne
- 2 ceşti mazăre verde
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Mod de preparare:
Pentru orice mâncare, trebuie aleşi totdeauna numai porumbei tineri. Se curăţă ca şi puii, se sărează şi se pun într-o cratiţă, întregi, astfel încât să nu fie înghesuiţi, cu puţin unt. Se adaugă arpagicul curăţit şi slănina afumată, tăiată în cuburi mici.
Se dau la foc potrivit şi se ţin să se rumenească frumos atât porumbeii, cât şi slănina. Cratiţa se mişcă mereu, ca să nu se ardă arpagicul.
Se face separat un rântaş mai închis din 1/2 lingură de unt şi făină, se stinge cu zeama de carne. Se toarnă sosul în cratiţa cu porumbeii. Se adaugă mazărea boabe, o linguriţă de zahăr şi sare.
Se lasă să fiarbă înăbuşit până ce mazărea este gata (circa trei sferturi oră).
Se taie porumbeii în două, se aşază pe o farfurie. Se scurge grăsimea, aplecând cratiţa într-o parte. Se toarnă apoi mazărea cu sosul peste friptură.
Pofta buna!
N-am mancat niciodata carne de porumbel. E buna?