Porumbel cu sos tomat din: porumbei, unt, vin, rosii, sare, piper. Ingrediente: 4 porumbei 4 linguri unt 1 pahar vin 4 roşii sare piper Mod de pneparare: Porumbeii se spală şi se curăţă bine. Se prăjesc, pe toate feţele, în unt. Se stropesc cu vin şi se adaugă roşiile trecute prin maşină. Se sărează, […]
Porumbei marinati cu orez
PrinteazaPorumbei marinati cu orez din: porumbei, vin, dafin, sare, piper, ceapa, unt, zarzavat, orez.
Ingrediente:
- 9 porumbei
- 1/4 l vin roşu
- 1 foaje dafin
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 100 g zarzavat
- 150 g unt
- 200 g orez
- 150 g piept afumat
- 1/2 1 supă
Mod de preparare Porumbei marinati cu orez:
Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu vin, zarzavatul şi ceapa tăiată. Se întorc din cînd in cînd.
După 24 ore se scot şi se învelesc în felii subţiri de piept afumat legate cu sfoară subţire.
Se dau la ciptor cu puţin ulei şi zarzavatul din marinată circa 50 minute.
Cînd sînt gala se face sosul cu făina, uni, supă, vinul din marinată, sare, piper şi dafinul, se fierbe 10-15 minute, apoi se strecoară.
Intre timp, se face un pilaf cu unt, 1/2 ceapă tocată şi orezul prăjit şi se fierb cu 2 pahare supă şi sare, 25 minute sub capac, la foc domol.
Porumbeii se servesc cu pilaf.
Pofta buna!
Carnea de porumbel este închisă la culoare şi foarte fină, neavând fire de grăsime. Ea este foarte gustoasă atunci când este înăbuşită, fiartă foarte încet sau friptă în sânge. Carnea pentru salata caldă de porumbel se poate prepara în oricare dintre aceste moduri. In Sicilia carnea de pasăre sălbatică se prepară înăbuşit. Pasărea se introduce […]
Porumbel in sos tomat din: porumbei, unt, vin, rosii, sare, piper. Ingrediente: 4 porumbei 4 linguri unt 1 pahar vin 4 roşii sare piper Mod de pneparare: Porumbeii se spală şi se curăţă bine. Se prăjesc, pe toate feţele, în unt. Se stropesc cu vin şi se adaugă roşiile trecute prin maşină. Se sărează, […]