Porumbei umpluti la cuptor cu vin din: porumbei, piept de porc, vin alb, untura, rozmarin, ou, usturoi, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei 2 felii mari din piept de porc, crud, subtire 1 pahar mic de vin alb 1 lingura de untura rozmarin Pentru umplutura: maruntaiele de porumbei 1 ou 2 căţei […]
Porumbei marinati in vin cu orez
PrinteazaPorumbei marinati in vin cu orez din: porumbei, vin, dafin, sare, piper, ceapa, unt, zarzavat, orez.
Carnea de porumbel este considerată o delicatesă în multe culturi și are o lungă istorie în gastronomie. Iată câteva aspecte importante despre carnea de porumbel:
Carnea de porumbel este adesea descrisă ca fiind mai delicată și mai dulce decât cea de pui, cu o textură fină și suculentă. Este considerată a fi mai bogată și mai aromată.
Carnea de porumbel este mai închisă la culoare, similară cu cea de rață sau de fazan.
Nutriție:
Carnea de porumbel este bogată în proteine, esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor.
Are un conținut scăzut de grăsimi comparativ cu alte tipuri de carne de pasăre.
Este o sursă bună de vitamine B, inclusiv B6 și B12, și minerale precum fierul și zincul.
Preparare și gătire:
Carnea de porumbel este adesea preparată prin prăjire, coacere, sau la grătar. Este important să nu fie gătită prea mult pentru a nu deveni uscată și dură.
În bucătăria franceză, porumbelul (pigeon) este adesea servit cu sosuri bogate și garnituri de legume. În bucătăria chineză, porumbelul este deseori prăjit sau copt cu condimente aromate.
Marinadele cu vin, ierburi aromatice, și condimente diverse pot accentua gustul natural al cărnii de porumbel.
În Franța, carnea de porumbel este considerată o delicatesă și este prezentă în multe restaurante gourmet.
În China, porumbeii sunt crescuți special pentru carne și sunt adesea serviți la ocazii speciale.
În multe țări din Orientul Mijlociu, carnea de porumbel este folosită în preparate tradiționale, cum ar fi celebrele “mahshi” (porumbel umplut cu orez și condimente).
Ingrediente:
- 10 porumbei mici
- 1/4 l vin roşu
- 1 foaje dafin
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 100 g zarzavat
- 150 g unt
- 200 g orez
- 150 g piept afumat
- 1/2 1 supă
Mod de preparare:
Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu vin, zarzavatul şi ceapa tăiată. Se întorc din cînd in cînd.
După 24 ore se scot şi se învelesc în felii subţiri de piept afumat legate cu sfoară subţire.
Se dau la ciptor cu puţin ulei şi zarzavatul din marinată circa 50 minute.
Cînd sînt gala se face sosul cu făina, uni, supă, vinul din marinată, sare, piper şi dafinul, se fierbe 10-15 minute, apoi se strecoară.
Intre timp, se face un pilaf cu unt, 1/2 ceapă tocată şi orezul prăjit şi se fierb cu 2 pahare supă şi sare, 25 minute sub capac, la foc domol.
Porumbeii se servesc cu pilaf.
Pofta buna!
Porumbei umpluti cu carne de vitel
Porumbei umpluti cu carne de vitel din: porumbei, carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1 ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se prepară o umplutură din ficatul […]
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/porumbel
- https://www restaurantedelux ro/porumbei-marinati-vin-orez html