Porumbei cu sos de struguri

Printeaza

Porumbei cu sos de struguri din: porumbei, struguri, miere, otet, unt, sare, piper, legume deshidratate, ulei de masline.

Porumbei_cu_sos_de_struguri

Porumbei cu sos de struguri

Ingrediente:

  • 2-3 porumbei întregi
  • 1 ciorchine mare de struguri nu foarte copţi
  • 2 linguri miere
  • 1 păhărel oţet aromatic
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură legume deshidratate fără sare
  • 50 ml ulei de măsline

 

 

 

Mod de preparare:

Cureţi porumbeii, după care îi speli şi îi pui la fiert în apă clocotită cu sare, în care adaugi şi legumele deshidratate fără sare. îi fierbi până se înmoaie carnea.

Porumbei_cu_sos_de_struguri_2

Pentru sosul dulce-acrişor, speli strugurele şi alegi de pe ciorchine boabele sănătoase. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti boabele de struguri pentru 10 minute, la foc mic.

Stingi cu oţetul aromat şi adaugi mierea. Mai laşi pe foc mic pentru aproximativ 5 minute, să se evapore oţetul, după care iei vasul de pe foc.

Porumbei_cu_sos_de_struguri_1

Scoţi porumbeii, îi presari cu sare şi piper după gust, îi ungi cu miere şi îi aşezi într-o tavă; torni în tavă supa şi uleiul de măsline şi introduci tava în cuptor, la foc mediu, ca să se rumenească bine.

Porumbei_cu_sos_de_struguri_3

Serveşti porumbeii calzi, stropiţi cu sosul dulce-acrişor din struguri.

 

Porumbei cu sos de struguri

Porumbei_cu_sos_de_struguri

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata carne de porumbel, nici nu stiu ce gust are …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.