Porumbei cu sos de struguri
PrinteazaPorumbei cu sos de struguri din: porumbei, struguri, miere, otet, unt, sare, piper, legume deshidratate, ulei de masline.
Ingrediente:
- 2-3 porumbei întregi
- 1 ciorchine mare de struguri nu foarte copţi
- 2 linguri miere
- 1 păhărel oţet aromatic
- 50 g unt
- sare
- piper
- 1 lingură legume deshidratate fără sare
- 50 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Cureţi porumbeii, după care îi speli şi îi pui la fiert în apă clocotită cu sare, în care adaugi şi legumele deshidratate fără sare. îi fierbi până se înmoaie carnea.
Pentru sosul dulce-acrişor, speli strugurele şi alegi de pe ciorchine boabele sănătoase. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti boabele de struguri pentru 10 minute, la foc mic.
Stingi cu oţetul aromat şi adaugi mierea. Mai laşi pe foc mic pentru aproximativ 5 minute, să se evapore oţetul, după care iei vasul de pe foc.
Scoţi porumbeii, îi presari cu sare şi piper după gust, îi ungi cu miere şi îi aşezi într-o tavă; torni în tavă supa şi uleiul de măsline şi introduci tava în cuptor, la foc mediu, ca să se rumenească bine.
Serveşti porumbeii calzi, stropiţi cu sosul dulce-acrişor din struguri.
Porumbei cu sos de struguri
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata carne de porumbel, nici nu stiu ce gust are …