Dulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere. Ingrediente: 3 kg porumbe bine coapte 2 lămâi 2 batoane de vanilie 500 ml apă 1 borcan de 800 g miere Mod de preparare: Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert […]
Porumbei umpluţi cu mere şi mure
PrinteazaPorumbei umpluţi cu mere şi mure: porumbei, sare, piper, mure, mere acrisoare, ulei si vin rosu.
Ingrediente:
- 4 porumbei (a circa 350 g)
- sare
- piper
- 500 g mure (proaspete sau congelate)
- 3 mere acrisoare
- 1 lingura ulei
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Porumbeii se sărează şi se piperează pe dinăuntru şi pe dinafară.
Murele congelate se lasă să se decongeleze. Se spală merele, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare. Apoi sferturile se taie felii şi se amestecă împreună cu murele. Se umplu porumbeii cu acest amestec.
Se încinge uleiul şi se aşază porumbeii cu pieptul în sus. Se repartizează de jur-împrejur fructele. Se toarnă vinul şi se coace totul la cuptor cca 30 min.
Intre timp se stropesc cu zeama din tavă. Se servesc alături cartofi gratinaţi.
Porumbei umpluţi cu mere şi mure
Pofta buna!
Porumbei cu arpagic si vin din: porumbei, dafin, usturoi, sare, piper, morcov, arpagic, vin, zahar. Ingrediente: 2 porumbei 2 foi de dafin 2 căţei de usturoi sare piper 1 morcov 250 g arpagic murat 100 ml vin roşu 1 lingură zahăr 50 ml ulei Mod de preparare Porumbei cu arpagic si vin: Se curăţă […]
Carnea de Porumbel: Beneficii, Contraindicații și Retete
Carnea de Porumbel: Beneficii, Contraindicații și Retete – Carnea de porumbel este un aliment care începe să fie din ce în ce mai apreciat datorită profilului său nutrițional și a beneficiilor pentru sănătate. Considerată de multe culturi o delicatesă deosebită, are o istorie îndelungată în gastronomie. Cu o textură fină și un gust rafinat, aceasta […]