Porumbei umpluti si glasati cu garnitura de pilaf cu ciuperci
PrinteazaPorumbei umpluti si glasati cu garnitura de pilaf cu ciuperci
- 12 porumbei tineri
- 300 g ficat
- 1/2 ceapă
- sare
- piper
- 1/4 l vin roşu
- 1 lingură bulion
- cimbru
- 150 g ulei
- 250 g ciuperci
- 1/2 l supă
- 2 ouă
- 1 felie franzelă
- 4-5 foi gelatină
- 1 lingură făină
- aspic
- 10 crutoane
- 200 g orez
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se umplu porumbeii cu tocătura (făcută din ficatul sote şi franzela înmuiată şi stoarsă date prin maşina de tocat şi amestecate cu sare, piper, ouă), apoi se prăjesc intr-o tigaie cu ulei pină s-au rumenit.
Separat se pune într-un vas făina la cuptor (fără grăsime) pină s-a rumenit, apoi făina se fierbe 5 minute cu supă, bulion, vin, sare, cimbru, puţin zahăr. Se strecoară peste porumbei şi se fierb 35-40 minute, apoi se scot porumbeii.
In sos se mai adaugă gelatina şi cînd a început să gelatineze se napează porumbeii aşezaţi pe platou pe crutoane prăjite. Se decorează cu albuş de ou fiert şi se dă la frigider.
Separat se face un pilaf cu orez, ulei, ceapă tocată şi ciuperci tăiate felii. Cind s-a răcit pilaful, se formează piramidă’ din pilaf pe platou înconjurat cu porumbeii glasaţi şi garnisiţi cu verdeaţă.
Pofta buna!