Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru
PrinteazaPorumbel cu sofran, maghiran si cimbru din: porumbel, inimi de ceapă, ulei de masline, otet, maghiran, bob, pistiluri de şofran, cimbru, piper-roşu, sare, piper.
- 1 porumbel gras şi dolofan
- 100 g inimi de ceapă
- ulei de măsline
- oţet
- câteva fire de maghiran
- 100 g bob
- 2-3 pistiluri de şofran
- 150 g cimbru
- 1 praf de piper-roşu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se jumuleşte porumbelul, se goleşte de măruntaie şi se taie ghearele. Se pun inimile de ceapă la cuptor timp de aproximativ 15 minute.
Se trece porumbelul pe deasupra flăcării apoi se ţine 25 de minute la frigare, după ce a fost uns cu puţin ulei şi i s-a dat gust cu sare şi piper.
Se pregăteşte apoi o salată de inimi de ceapă tăiate în feliuţe subţiri fine şi asezonate cu ulei, sare, piper şi maghiran.
După ce se curăţă bobul, se fierbe 30 de minute într-o apă p’otrivit de sărată, parfumata cu şofran. Se scurge şi se lasă să se răcească.
Se pune 2-3 minute cimbrul la opărit-în-apă clocotită (această precauţie este inutilă dacă folosiţi lăptuca). Se adaugă bobului şi salatei de ceapă, legând totul cu o vinegretă.
Se aşază preparatul pe un platou, se pune porumbelul deasupra, se presară cu un praf de piper-roşu, se încălzeşte câteva minute sub grătar şi se serveşte.
Pofta buna!