Posetute cu carnat si chimen
PrinteazaPosetute cu carnat si chimen din: aluat pentru foitaj, carnati de casa, branza, ceapa, ulei, oua, seminte de chimen, sare, piper.
- 1 pachet aluat pentru foitaj
- 200 g cârnaţi de casă, afumaţi
- 150 g brânză
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 2 ouă
- 3 linguri seminţe de chimen
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Tai mărunt cârnatul şi ceapa curăţată. Căleşti puţin ceapa şi cârnatul, apoi le scoţi din tigaie şi, când s-au răcit, le amesteci împreună cu brânza rasă, 1 ou, piper proaspăt măcinat şi sare, dacă mai e nevoie.
Desfaci aluatul pe masa de lucru, îl întinzi puţin cu sucitorul pe o folie de plastic şi îl tai în pătrate de circa 8 cm. Repartizezi umplutura pe pătrate şi le pliezi pe jumătate, pe diagonală, apoi presezi marginile cu furculiţa, ca să nu se desfacă la copt.
Ungi poşetuţele cu ou bătut şi le aşezi în tavă. Presari apoi seminţe de chimen. Le coci în cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute la foc iute, apoi alte 10-15 minute la foc mediu.
Le consumi de preferinţă calde, cu bere.
Pofta buna!