Posetute cu carnat si chimen

Printeaza

Posetute cu carnat si chimen din: aluat pentru foitaj, carnati de casa, branza, ceapa, ulei, oua, seminte de chimen, sare, piper.

Ingrediente:Posetute cu carnat si chimen

  • 1 pachet aluat pentru foitaj
  • 200 g cârnaţi de casă, afumaţi
  • 150 g brânză
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 3 linguri seminţe de chimen
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Tai mărunt cârnatul şi ceapa curăţată. Căleşti puţin ceapa şi cârnatul, apoi le scoţi din tigaie şi, când s-au răcit, le amesteci împreună cu brânza rasă, 1 ou, piper proaspăt măcinat şi sare, dacă mai e nevoie.

Desfaci aluatul pe masa de lucru, îl întinzi puţin cu sucitorul pe o folie de plastic şi îl tai în pătrate de circa 8 cm. Repartizezi umplutura pe pătrate şi le pliezi pe jumătate, pe diagonală, apoi presezi marginile cu furculiţa, ca să nu se desfacă la copt.

Ungi poşetuţele cu ou bătut şi le aşezi în tavă. Presari apoi seminţe de chimen. Le coci în cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute la foc iute, apoi alte 10-15 minute la foc mediu.

Le consumi de preferinţă calde, cu bere.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.