Pot au feu

Printeaza

Pot au feu

Pot au feu

Ingrediente:

  • 500 g spate sau coapsă de mânz
  • 300 g coadă de bou tăiată bucăţi
  • un os gros
  • un kg pulpă de mânz
  • 3 cuişoare
  • 6 căţei de lusturoi
  • doi mor­covi întregi
  • un praz
  • o căpăţână de ţelină
  • o ceapă
  • o roşie
  • un buchet de pătrunjel
  • 150 g slănină sau burtă de porc slabă (eventual şuncă cu os)
  • un pui tânăr de circa un kg
  • 10 cartofi curăţaţi
  • o varză mică albă
  • felii de pâine de casă
  • sare cât cuprinde

 

Mod de preparare:

Puneţi la foc 1/2 din spatele sau coapsa de mânz şi coada de bou într-o oală mare cu apă rece şi, când fierbe, adăugaţi un pumn de sare şi luaţi spuma. Adăugaţi pulpa (de mânz împănată cu slănină, cuişoarele şi căţei de usturoi.

Puneţi şi morcovii, prazul, ţelina, ceapa, roşia, pătrunjelul (facultativ, şunca cu os) şi burta. Fierbeţi îndelung, aproximativ 4 ore. Cu o oră înainte de a servi, adăugaţi puiul şi, cu 20 de minute înairnte de masă, adăugaţi cartofii curăţaţii şi varza.

Serviţi supa separat, cu felii de pâine şi câteva legume, iar carnea şi restul verdeţurilor fierte aşezaţi-le pe un pla­tou. Pentru a pregăti un pot au feu bun sunt necesare 4-5 ore.

Pot au feu

crop Pot-au-feu.jpg  crop Pot-au-feu5.jpg  crop Pot-au-feu4.jpg crop Pot-au-feu2.jpg  crop Pot-au-feu1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.