Potarniche fripta cu sos de patrunjel
PrinteazaPotarniche fripta cu sos de patrunjel din: potarnichi, sare, piper, unt, cartofi, fasole verde, smantana, patrunjel, nucsoara, lamaie, lapte.
- 2 potârnichi curăţate
- sare şi piper negru măcinat
- 1 lingură cu unt
- piure de cartofi şi fasole vede, pentru a servi
Pentru sosul de patrunjel:
- 150 ml smântână
- 30 g frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
- nucşoară măcinată pentru decor
- 1 lingură cu coajă rasă de lămâie
- 2 linguri cu lapte
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220 C.
Asezonează păsările. Incălzeşte o tigaie la foc mediu şi când e fierbinte, topeşte untul şi prăjeşte pasărea, mai întâi cu pieptul în jos, timp de câteva minute pe fiecare parte. Scoate-le şi aşază-le într-o tavă. Coace-le în cuptor 20-25 minute.
Pentru sosul de pătrunjel, încălzeşte smântână într-o tigaie şi lasă până aproape de a da în fiert. Micşorează flacăra şi fierbe până se reduce la o treime (5 minute).
Adaugă pătrunjelul şi fierbe 1 minut, la tigaia de pe foc şi, folosind un blender, pasează până obţii un sos. Adaugă nucşoară din belşug şi coaja de lămâie.
Aranjează pasărea şi piureul pe un platou, încălzeşte sosul, adăugând lapte pentru a-l subţia. Toarnă-l deasupra, cu o lingură.
Decorează cu pătrunjel şi serveşte cu fasole verde.
Potarniche fripta cu sos de patrunjel
Pofta buna!