Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte

Printeaza

Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte din: potarnichi, slanina, boia, smantana, mere, varza, cartofi, ceapa.

Ingrediente:Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte

  • 2 potarnichii
  • 200g slănină afumată
  • 1 linguriţă boia
  • 2 linguri sos de vînat
  • 3 linguri smantană
  • sare
  • 7 mere
  • 1 kg varză roşie
  • 500 g cartofi
  • 6 fire de ceapă verde
  • 1/2 1 apă

 

Mod de preparare:

Se prepară potarnichile si se învelesc cu felii subţiri de slănină afumată. Se frig înăbuşite la cuptor cu sare, ulei şi puţină apă.

Cand sînt gata, se scot şi se face sosul cu 1/2 lingură făină, 2 fire de ceapă tocată, boia, sos de vînat, 1/4 1 supă. Se fierb 8 minute, se strecoară şi se termină cu smantană.

Potarni­chile se tranşează  şi se aranjează pe platou cu merele (merele curăţate, scoase mijlocul cu samburi, umplute tot cu măr ras, cu puţin zahăr şi coapte într-o tavă unsă cu puţină apă şi 10 g unt), cu varza roşie şi cu cartofii sote cu ceapă verde.

Se servesc cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.