Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte
PrinteazaPotarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte din: potarnichi, slanina, boia, smantana, mere, varza, cartofi, ceapa.
- 2 potarnichii
- 200g slănină afumată
- 1 linguriţă boia
- 2 linguri sos de vînat
- 3 linguri smantană
- sare
- 7 mere
- 1 kg varză roşie
- 500 g cartofi
- 6 fire de ceapă verde
- 1/2 1 apă
Mod de preparare:
Se prepară potarnichile si se învelesc cu felii subţiri de slănină afumată. Se frig înăbuşite la cuptor cu sare, ulei şi puţină apă.
Cand sînt gata, se scot şi se face sosul cu 1/2 lingură făină, 2 fire de ceapă tocată, boia, sos de vînat, 1/4 1 supă. Se fierb 8 minute, se strecoară şi se termină cu smantană.
Potarnichile se tranşează şi se aranjează pe platou cu merele (merele curăţate, scoase mijlocul cu samburi, umplute tot cu măr ras, cu puţin zahăr şi coapte într-o tavă unsă cu puţină apă şi 10 g unt), cu varza roşie şi cu cartofii sote cu ceapă verde.
Se servesc cu sos.
Pofta buna!