Potarniche cu Sos de Lamaie si Patrunjel

Printeaza

Potarniche cu Sos de Lamaie si Patrunjel – Aceasta reteta combina gustul carnii de potarniche cu aroma proaspata a lamaii si a patrunjelului, rezultand un fel de mancare elegant si plin de savoare.

Prepararea acestui fel de mancare necesita putina atentie la detalii, dar rezultatul final va impresiona cu siguranta.

Ingrediente:

  • 4 potarnichi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 lamai (sucul si coaja rasa)
  • 4 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
  • 1 cana de supa de pui
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de unt (optional, pentru un plus de savoare)

 

Mod de Preparare:

Curata si spala potarnichile, apoi usuca-le bine cu prosoape de hartie. Unge-le cu ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper pe toate partile.

Intr-o tigaie mare, incalzeste restul de ulei de masline la foc mediu.

Adauga potarnichile si rumeneste-le pe toate partile pana devin aurii, aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte. Scoate-le din tigaie si pune-le deoparte.

In aceeasi tigaie, adauga usturoiul tocat si caleste-l pentru 1-2 minute, pana devine auriu si aromat.

Adauga sucul si coaja de lamaie si supa de pui, amestecand bine. Adu sosul la fierbere, apoi redu focul si lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.

Pune potarnichile inapoi in tigaie, acoperindu-le partial cu sos.

Acopera tigaia si lasa potarnichile sa fiarba la foc mic timp de 25-30 de minute, sau pana cand carnea este frageda si bine gatita.

Adauga patrunjelul tocat in sos si amesteca bine. Gusta sosul si ajusteaza asezonarea cu sare si piper, daca este necesar.

Daca doresti un sos mai cremos, adauga o lingura de unt si amesteca pana se topeste complet.

Serveste potarnichele fierbinti, acoperite cu sos de lamaie si patrunjel.

Acestea se potrivesc excelent cu garnituri precum piure de cartofi, orez sau legume la abur.

Reteta Potarniche cu Sos de Lamaie si Patrunjel

Valori Nutritionale (per portie, aproximativ 4 portii)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Grasimi: 22 g
  • Carbohidrati: 5 g
  • Fibre: 1 g
  • Zahar: 1 g
  • Sodiu: 600 mg

Asigura-te ca folosesti potarnichi proaspete sau bine congelate pentru a obtine cele mai bune rezultate. Daca nu ai potarnichi, poti inlocui cu pui de curte sau prepelite.

Ajusteaza cantitatea de suc de lamaie in functie de preferintele tale pentru a obtine un echilibru perfect intre acru si dulce.

Patrunjelul proaspat adauga o aroma vibranta sosului. Poti incerca si alte ierburi aromatice, cum ar fi coriandrul sau tarhonul, pentru variatii de gust.

Gateste potarnichile la foc mic pentru a te asigura ca devin fragede si suculente, fara a se usca.

Aceasta reteta este ideala pentru a fi servita cu garnituri care absorb bine sosul, cum ar fi piure de cartofi, orez basmati sau quinoa.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.