Potarnichi cu smantana

Printeaza

Potarnichi cu smantana 

Ingrediente:Potarnichi cu smantana

  • 3 potârnichi
  • 1 lingură unt
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ceaşcă smântână
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă potârnichile ca pentru fript. Se pun la cuptor în tavă cu puţin unt şi ceapă tăiată felii. Se întorc pe amândouă părţile şi se ţin până încep să se rumenească. Separat, într-o cratiţă, se pun pe foc potrivit smântâna amestecată cu un praf de făină, unt, sare şi piper.

Focul nu trebuie să fie prea mare, pentru ca smântâna să nu se taie. Când clocotesc, se toarnă peste potârnichi, se mai lasă 1/4 oră la cuptor şi se udă cu sosul de smântână.

Înainte de a servi se taie fiecare potârniche în patru. Se servesc foarte fierbinţi.

Se poate adăuga la smântână o linguriţă de zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. CIne mananca asa ceva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.