Potarnichi cu sos alb

Printeaza

Potarnichi cu sos alb din: potarnichi, ceapa, lapte, unt, faina, lamaie, piper, sare.

Ingrediente:Potarnichi cu sos alb

  • 2 potârnichi
  • o ceapă mare
  • 200 ml de lapte
  • 50 g de unt
  • o linguriţă de făină
  • zeamă de lămâie
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Potârnichile, curăţate, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt împreună cu ceapa tăiată mărunt.

Se adaugă câte puţină apă şi se înăbuşă la foc mic, întorcându-se carnea pe ambele părţi. Separat, se prepară, la foc mic, sosul alb, din lapte, făină, piper, sare şi, după gust, zeamă de lămâie.

Când dă în clocot, sosul se toarnă peste carne şi se mai fierb împreună cca 10 minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata potarnichi, dar mi se pare complicata reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.