Potarnichi cu sos alb
PrinteazaPotarnichi cu sos alb din: potarnichi, ceapa, lapte, unt, faina, lamaie, piper, sare.
- 2 potârnichi
- o ceapă mare
- 200 ml de lapte
- 50 g de unt
- o linguriţă de făină
- zeamă de lămâie
- piper
- sare
Mod de preparare:
Potârnichile, curăţate, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt împreună cu ceapa tăiată mărunt.
Se adaugă câte puţină apă şi se înăbuşă la foc mic, întorcându-se carnea pe ambele părţi. Separat, se prepară, la foc mic, sosul alb, din lapte, făină, piper, sare şi, după gust, zeamă de lămâie.
Când dă în clocot, sosul se toarnă peste carne şi se mai fierb împreună cca 10 minute.
Pofta buna!
Nu am facut niciodata potarnichi, dar mi se pare complicata reteta