Potarnichi cu sos picant
PrinteazaPotarnichi cu sos picant din: potarnichi, slanina, morcovi, ceapa, unt, vin, faina, piper, sare.
- 2 potârnichi
- 2 lămâi
- 200 g de slănină
- 2 morcovi
- o ceapă
- 2 linguri de unt
- 250 ml de vin alb
- o linguriţă rasă de făină
- piper
- sare
Mod de preparare:
Potârnichile, curăţate, se umplu cu o lingură de unt frecat cu zeama de la o lămâie, piper şi sare.
O lămâie se taie feliuţe. Potârnichile se învelesc în feliuţe de slănină şi se leagă cu o sforicică. Morcovii şi ceapa, curăţate şi tăiate felioare, se pun în cratiţă sau în ceaun împreună cu feliuţele de slănină rămase, iar deasupra se aşază potârnichile.
Se acoperă cu feliuţele de lămâie, iar în cratiţă se toarnă câte puţină apă, ca păsările să fiarbă înăbuşit cca o jumătate de oră. Se dă la o parte, se scot potârnichile. Sosul şi celelalte componente se trec prin sită, apoi se adaugă untul rămas, vinul, făina şi se mai fierb câteva minute.
Se serveşte cu sosul pus alături, sau turnat peste potârnichile tăiate în sferturi.
Pofta buna!