Incinge cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere, curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le cu 1 lingura ulei de masline si presara 2 linguri cimbru. Asezoneaza si da la cuptor 10 minute. Unge cu ulei 4 potarnichi de circa 500 g fiecare. Asezoneaza si […]
Potarnichi la frigare
PrinteazaPotarnichi la frigare din: potarnichi, frunze de vita, slanina, paine, unt.
Ingrediente:
- 3 potârnichi
- frunze de viţă
- 200 g slănină
- 6 felii de pâine
- 1 lingură unt
- sare
Mod de preparare Potarnichi la frigare:
Înainte de a fi jumulite, potârnichile trebuie ţinute 24 de ore, după ce au fost împuşcate, dar nu mai mult, într-un loc răcoros şi bine ventilat.
Când timpul este foarte răcoros, pot fi ţinute şi două zile. Se curăţă de pene în ultimul moment, se scot şi intestinele.
Se trec prin flacără de spirt, se şterg cu o cârpă uscată. Se îndepărtează capul şi labele.
Ficatul se curăţă şi se pune la loc, după ce i s-a dat un praf de sare.
Se învelesc cu frunze de viţă bine unse cu unt şi apoi în felii subţiri de slănină. Se leagă cu aţă.
Se pun pe frigare la foc bun şi se învârtesc.
Se frig în circa 20 de minute, cu grijă să nu se usuce. Când este gata, se scot slănina şi frunza de viţă, se sărează şi se servesc cu slănină, pe felii de pâine prăjită.
Se socoteşte o potârniche pentru două persoane.
Pofta buna!
Snitele de potarnichi cu garnitura de legume fierte date in unt si cartofi chips
Snitele de potarnichi cu garnitura de legume fierte date in unt si cartofi chips Ingrediente: 2 potarnichii 300 g mazăre 300 g morcovi 300g conopidă 300 g fasole fidea 400 g cartofi 150 g unt 250 g ulei 3 oua sare piper 1 lingură făină 1/2 lămaie Mod de preparare: Se prepară potarnichile, se […]