Potarnichi la frigare

Printeaza

Potarnichi la frigare  din: potarnichi, frunze de vita, slanina, paine, unt.

 

Ingrediente:

  • 3 potârnichi
  • frunze de viţă
  • 200 g slănină
  • 6 felii de pâine
  • 1 lingură unt
  • sare

 

 

Mod de preparare Potarnichi la frigare:

Înainte de a fi jumulite, potârnichile trebuie ţinute 24 de ore, după ce au fost împuşcate, dar nu mai mult, într-un loc răcoros şi bine ventilat.

Când timpul este foarte răcoros, pot fi ţinute şi două zile. Se curăţă de pene în ultimul moment, se scot şi intestinele.

Se trec prin flacără de spirt, se şterg cu o cârpă uscată. Se îndepărtează capul şi labele.

Ficatul se curăţă şi se pune la loc, după ce i s-a dat un praf de sare.

Se învelesc cu frunze de viţă bine unse cu unt şi apoi în felii subţiri de slănină. Se leagă cu aţă.

Se pun pe frigare la foc bun şi se învârtesc.

Se frig în circa 20 de minute, cu grijă să nu se usuce. Când este gata, se scot slănina şi frunza de viţă, se sărează şi se servesc cu slănină, pe felii de pâine prăjită.

Se socoteşte o potârniche pentru două persoane.

 

 

Pofta buna!

 

 

Potarnichi la cuptor

Incinge cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere, curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le cu 1 lingura ulei de masline si presara 2 linguri cimbru. Asezoneaza si da la cuptor 10 minute. Unge cu ulei 4 potarnichi de circa 500 g fiecare. Asezoneaza si […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.