Potarnichi in aspic cu garnitura de oua umplute cu mus de ficat si salata de sezon
PrinteazaPotarnichi in aspic cu garnitura de oua umplute cu mus de ficat si salata de sezon
- 2 potarnichi
- 7-8 foi gelatină
- sare
- piper
- cimbru
- 1/2 pahar vin roşu
- 4 ouă
- 1 albuş
- 250 g ficat de pasăre sau porc
- 100 gunt
- ciuperci
- cîteva ridichii
- verdeaţă
Mod de preparare:
Se prepară potarnichile, şi se fierb în apă şi sare, circa 50 minute şi se dau la rece. Deosebit, se fierb ouăle 10 minute, se taie in lung, în două, se scot gălbenuşurile.
Se sotează ficatul cu 1/2 ceapă tocată, sare, puţin cimbru, apoi se dau prin sită cu gălbenuşurile fierte, se amestecă bine cu 90 g unt pînă ce devine ca un mus.
Cu această compoziţie se umplu jumătăţile de ou. Din supa de potîrnichi se face aspicul limpezit cu albuş de ou, se pune gelatina şi vinul şi se strecoară prin tifon .
Se tranşează potîrnichile, se aşază într-un vas adanc din sticlă sau porţelan, se decorează cu ciuperci, ridichi şi verdeaţă, apoi se pun ouăle umplute împrejur şi cînd aspicul a început să se gelatineze se învelesc cu el carnea şi ouăle.
Se dau la frigider şi cînd s-au gelatinat bine se servesc cu diferite salate de sezon.
Pofta buna!
A iesit buna potarnichea in aspic?