Potarnichi la cuptor cu garnitura de mere coapte, varza rosie brezata si sote de cartofi cu ceapa

Printeaza

 Potarnichi la cuptor cu garnitura de mere coapte, varza rosie brezata si sote de cartofi cu ceapa

Ingrediente:Potarnichi la cuptor cu garnitura de mere coapte, varza rosie brezata si sote de cartofi cu ceapa

  • 2 potarnichii
  • 200g slănină afumată
  • 1 linguriţă boia
  • 2 linguri sos de vînat
  • 3 linguri smantană
  • sare
  • 7 mere
  • 1kg varză roşie
  • 500 g cartofi
  • 6 fire de ceapă verde
  • 200 g grăsime
  • 1/2 1 apă

 

Mod de preparare:

Se prepară potarnichile si se învelesc cu felii subţiri de slănină afumată. Se frig înăbuşite la cuptor cu sare, ulei şi puţină apă.

Cînd sînt gata, se scot şi se face sosul cu 1/2 lingură făină, 2 fire de ceapă tocată, boia, sos de vînat, 1/4 1 supă. Se fierb 8 minute, se strecoară şi se termină cu smantană.

Potarni­chile se tranşează  şi se aranjează pe platou cu merele (merele curăţate, scoase mijlocul cu samburi, umplute tot cu măr ras, cu puţin zahăr şi coapte într-o tavă unsă cu puţină apă şi 10 g unt), cu varza roşie brezată şi cu cartofii sote cu ceapă verde.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Trebuie sa-mi iau timp pentru preparatul asta. Cam complicat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.