Potarnichi la cuptor cu garnitura de vinete prajite cu rosii sotate si branza gratinate si cartofi fierti dati in unt

Printeaza

 Potarnichi la cuptor cu garnitura de vinete prajite cu rosii sotate si branza gratinate si cartofi fierti dati in unt

Ingrediente:Potarnichi la cuptor cu garnitura de vinete prajite cu rosii sotate si branza gratinate si cartofi fierti dati in unt

  • 2 potîrniclii
  • 6 vinete
  • 500 g roşii
  • 6 căţei usturoi
  • 60 g unt
  • 300 g ulei
  • 500 g cartofi noi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 80 g slănină crudă
  • 6 linguri sos friptură
  • puţină brînză

 

Mod de preparare:

Potarnichile se curăţă pe uscat, se trec prin flacără şi se scot intestinele. Se şterg cu un şervet muiat în oţet diluat, se dă sare şi piper şi se frig la cuptor cu 30 g ulei şi slănină tăiată felii subţiri puse pe pieptul lor.

Cînd sant gata se scot şi se face un sos, de friptură si supă. Vinetele se curăţă cu un cuţit cromat, se taie în două în lung, se dă sare şi după 30 minute se spală şi se usucă cu un şervet.

Se prăjesc în ulei, apoi se aşază intr-o tavă smălţuită. Se curăţă roşiile, se taie în patru şi se sotează în ulei cu sare, puţin zahăr, usturoi, apoi cu o lingură se pun pe fiecare bucată de vînătă, se presară cu brînză rasă, puţin ulei şi se gratinează.

Se taie potîrnichile şi se aşază pe platou garnisite cu vinete şi cartofi fierţi, daţi în unt şi presăraţi cu pătrunjel tocat. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.