Potato rosti

Printeaza

Potato rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80.

Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în final, cartofii trebuie să fie crocanţi şi aurii deasupra şi dedesubt, rămânând însă moi în interior.

 

Ingrediente:

  • ulei de măsline
  • un cubuleţ de unt
  • 600 g cartofi făinoşi, curăţaţi şi tăiaţi beţişoare
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • frunzele de la câteva fire de rozmarin proaspăt
  • 6 căţei de usturoi, curăţaţi

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). încălziţi puţin ulei de măsline într-o tigaie non-aderentă cu un diametru de circa 20 cm şi care poate fi folosită în cuptor.

Adăugaţi untul şi cartofii, împreună cu un praf de sare şi piper, frunzele de rozmarin şi căţeii de usturoi întregi.

Prăjiţi totul circa 10 minute la foc mijlociu, amestecând continuu, până când cartofii încep să se înmoaie.

Apoi introduceţi tigaia în cuptor şi lăsaţi-o circa 25 de minute sau până când cartofii capătă o culoare auriu-deschis, dedesubt şi deasupra.

Scoateţi tigaia din cuptor şi acoperiţi-o cu un şervet umed care nu absoarbe grăsimea.

Cu mâinile înfăşurate într-un şervet de bucătărie, sau cu ajutorul unei farfurii având exact mărimea potrivită, apăsaţi cartofii ca să-i aplatizaţi şi compactaţi.

Inlăturaţi şervetul de pe cartofi şi introduceţi-i din nou în cuptor pentru 25 de minute.

Tăiaţi felii şi serviţi.

 

Potato_rosti_06

Potato rosti

Potato_rosti_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.