Potcoave (desert)
PrinteazaPotcoave (desert) din: biscuiti, nuci, cacao, zaha, rom, lamaie, albus, bombonele.
- 250 g biscuiti
- 125 g nuci
- 1 pahar cu apa
- 2 linguri cacao
- 5 linguri zahar
- 2-3 linguri rom
- coaja rasa de lamaie
Pentru glazura:
- 2 albusuri
- zahar pudra
- zeama de lamaie
- bombonele multicolore pentru ornament
Mod de preparare:
Treci prin masina de tocat biscuiti si nucile. Intr-un ibric amesteci apa, zahar, cacao si le fierbi pana vei obune un sirop subtire. Il torni fierbinte peste amestecul de biscuiti cu nuci, adaugi coaja rasa de lamaie sj romul, apoi amesteci bine. Compozifia obtinuta o lasj 20 de minute la rece, apoi modelezi suluri de grosimea degetului.
Tai bucatile de 8 cm pe care le indoi, dandu-le forma de potcoave. Prepari glazura batand albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana se ingroasa si adaugi putina zeama de lamaie. Inmoi capetele potcoavelor in glazura, iar pe unele le presari cu bombonele multicolore, ornamente care dau un aer de sarbatoare.
Pofta buna!