Potirnichii cu bureţi in casolete
PrinteazaPotirnichii cu bureţi in casolete
- 12 casolete
- 4 potirnichii de circa 1,250 kg
- 300 g bureţi
- 3/4 pahar vin roşu
- sare
- piper
- ceapă
- 50 g ulei
- 3/4 lingură făină
- 6 boabe ienupăr
- 3 nucşoare
- 150 g foitaj sau aluat fraged
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Potîrnichile curăţate şi spălate, se bagă la cuptor cu ulei, ceapă, piper şi sare.
După 30 minute se scoate şi din fond se face un sos gustos cu făină, ienupăr, nucşoare, 3 linguri sos de friptură, 1 pahar apă, vin roşu şi piper.
Se fierbe 20 minute şi se strecoară.
Potîrnichile se taie bucăţele egale şi se amestecă cu sosul şi cu bucăţile tăiate, sotaţi. Se umplu casoletele şi cînd s-au răcit se pun deasupra.
Pofta buna!