Prajitura cu albus

Printeaza

Prajitura cu albus

Ingrediente:Prajitura cu albus

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 3 ouă
  • 1/2 ceşcuţă de smântână
  • 5-6 linguri zahăr
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 1 linguriţă oţet

Mod de preparare:

Intr-un castron pui făina şi untul. Apoi faci o adâncitură la mijloc în care pui un ou întreg, 2 gălbenuşuri, 1/2 ceşcuţă smântână, zahărul, bicarbonat stins cu oţet. Frămânţi bine şi împărţi coca în două părţi egale.

Prima foaie o pui în tava unsă, acoperi cu un strat de marmeladă (de 1 cm grosiem), pui a doua foaie şi dai la cuptor. Când prăjitura este aproape coaptă, o scoţi şi pui spuma bătută pe baie de aburi din cele 2 albuşuri cu 150 g zahăr. Dai iar la cuptor şi tai prăjitura caldă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.