Prajitura cu albus
PrinteazaPrajitura cu albus
- 300 g făină
- 200 g unt
- 3 ouă
- 1/2 ceşcuţă de smântână
- 5-6 linguri zahăr
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
- 1 linguriţă oţet
Mod de preparare:
Intr-un castron pui făina şi untul. Apoi faci o adâncitură la mijloc în care pui un ou întreg, 2 gălbenuşuri, 1/2 ceşcuţă smântână, zahărul, bicarbonat stins cu oţet. Frămânţi bine şi împărţi coca în două părţi egale.
Prima foaie o pui în tava unsă, acoperi cu un strat de marmeladă (de 1 cm grosiem), pui a doua foaie şi dai la cuptor. Când prăjitura este aproape coaptă, o scoţi şi pui spuma bătută pe baie de aburi din cele 2 albuşuri cu 150 g zahăr. Dai iar la cuptor şi tai prăjitura caldă.
Pofta buna!