Prajitura cu afine si branza de vaci
PrinteazaPrajitura cu afine si branza de vaci din: unt, zahar, zahar vanilat, lamaie, oua, faina, praf de copt, budinca de vanilie, lapte, branza de vaci, smantana, afine.
- 200 g unt (margarina)
- 300 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lămâie
- 3 ouă
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 plic budincă de vanilie
- 300 ml lapte
- 200 g brânză de vaci
- 200 ml smântână
- 1 kg afine
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Baţi untul spumă, adaugi 175 g zahăr, 1 plic de vanilie, coaja de la lămâie rasă, apoi ouăle, pe rând.
Pui apoi o lingură cu făină amestecată cu praful de copt, omogenizezi compoziţia şi o torni într-o tavă dreptunghiulară bine unsă cu ulei şi o dai la foc moderat, circa 30 de minute.
După ce s-a răcit blatul, îl însiropezi cu zeama de lămâie în care ai pus 1 lingură de zahăr.
Separat amesteci praful de budincă cu 6 linguriţe lapte şi 6 linguri de zahăr.
Restul de lapte îl pui la fiert, adaugi amestecul de budincă şi laşi să dea în clocot.
O pui deoparte şi amesteci în continuare până se răceşte, apoi înglobezi brânza de vaci.
Baţi smântână cu 6 linguri de zahăr şi 1 plic de zahăr vanilat până obţii frişca pe care o adaugi apoi în compoziţia de budincă.
Repartizezi crema peste blatul rece, aşezi afinele şi pudrezi cu zahăr.
Prajitura cu afine si branza de vaci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu afine si branza de vaci
- tarta cu afine si branza dulce