Prajitura cu afine si miere

Printeaza

Prajitura cu afine si miere din: miere, zahar, unt, oua, praf de copt, faina, smantana, zahar pudra, frisca, afine, cacao.

Ingrediente pentru aluat:  

  • 4 linguri miere
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 375 g făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 900 g smântână
  • 250 g zahăr pudră
  • 240 ml frişcă lichidă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g afine uscate

Ingrediente pentru servire:

  • afine proaspete
  • cacao

Mod de preparare:

Se pun întâi afinele deshidratate să se umfle în apă caldă. Pentru aluat, se pun zahărul, mierea si untul îptr-o crăticioară pe foc mic, amestecând mereu până ce sunt topite toate ingredientele.

Odată ce s-a topit untul, se trage de pe foc si se adaugă ouăle bătute, amestecând continuu si energic pentru a împiedica coagularea ouălor.

Se adaugă praful de copt, făina în trei reprize si se amestecă bine, formând aluatul. Se rupe în mai multe bucăţi în funcţie de tava de copt.

Se întinde fiecare foaie si se transferă în tava de copt unsă si tapetată cu făină. Se coace fiecare foaie 5 minute până ce devine aurie.

Pentru cremă, se bate frişca lichidă cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar smântâna se amestecă bine cu restul zahărului si apoi cu afinele hidratate si bine scurse.

Foile se asază cu crema de smântână pe un platou de servit, se presară cu cacao si se decorează cu fructe. Se lasă 3-4 minute, apoi se taie si se serveşte.

Prajitura cu afine si miere

Prajitura_cu_afine_si_miere

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura cu afine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.