Prajitura cu ciocolata si drajeuri din: unt, zahar, oua, sana, ciocolata, lapte, cafea, faina, cacao, frisca. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 120 ml sana 50 g ciocolată neagră 1 lingură lapte 30 ml cafea 175 g făină amestecată 100 g cacao neagră 1 linguriţă rasă praf de […]
Prajitura cu afine si migdale
PrinteazaPrajitura cu afine si migdale din: afine, unt, migdale, zahar, frisca, unt, oua, faina, amidon, praf de copt si lapte batut.
Ingrediente:
- 300 g afine
- 50 g unt
- 75 g migdale
- 50 g zahar
- 50 ml frisca
aluat de chec:
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 200 g faina
- 150 g amidon
- 1 plic praf de copt
- 150 ml lapte batut
Mod de preparare:
Afinele se aşază într-o sită, se spală şi se lasă să se scurgă.
Se aşază într-o crăticioară untul, fulgii de migdale, zahărul şi frişca; se lasă să dea într-un fiert. Se lasă să se răcească.
Se bate untul cu zahăr. Se înglobează pe rând ouăle şi după fiecare ou se amestecă cca. 2 min.
Se amestecă făina împreună cu amidonul şi praful de copt şi se cern. Se înglobează în compoziţia de unt, alternând cu laptele bătut.
Cuptorul se încinge la 175° C. Aluatul de tartă se repartizează într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
Se presară deasupra afinele bine scurse de apă şi se repartizează apoi compoziţia de unt şi migdale.
Se coace prăjitura la cuptor timp de cca. 30-35 min.
Se lasă să se răcorească pe un grătar de bucătărie, înainte de servire, prăjitura se taie bucăţi şi se pudrează pe deasupra cu zahăr.
Opţional, se poate acoperi fiecare bucată cu o pălărie de frişcă bătută cu zahăr vanilinat.
Prajitura cu afine si migdale
Pofta buna!
Prajitura fara gluten cu ciocolata
Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se amestecă […]
Pofta buna!