Prajitura Alaska
PrinteazaPrajitura Alaska din: fructe deshidratate, rom, cozonac, inghetata de ciocolata, oua, zahar tos, amidon si otet de vin alb.
Ingrediente:
- 200 g fructe deshidratate
- 4 linguri rom sau coniac
- 400 g briosa sau cozonac simplu, fara coaja si taiata felii de 1 cm
- 750 ml, inghetata de ciocolata
- 4 oua, albusurile
- 180 g zahar tos
- 1 1/2 linguri amidon
- 1 lingura otet de vin alb
Mod de preparare:
Intr-o cutie pune fructele si alcoolul si da la rece peste noapte. tapeteaza un bol de 1 litru cu film si asaza feliile de briosa de-a lungul peretilor si bazei vasului.
Amesteca inghetata cu fructele inmuiate si toarna in bol. Acopera cu un strat de felii de briosa, apoi cu film si da la congelator 4 ore.
Incinge cuptorul la semnul 9/240C. Pentru bezea, bate albusurile spuma cu zaharul.
Adauga amidonul si otetul si amesteca pentru a se combina.
Asaza prajitura pe un platou rezistent la cuptor. imbrac-o in spuma, lasand suprafata denivelata, cu varfuri.
Da la cuptor 5-8 minute pana cand spuma se rumeneste.
Prajitura Alaska
Pofta buna!
brrrrrrr dar buna e 🙂