Prajitura cu aluat din branza de vaci si umplutura de marmelada
PrinteazaO reteta de prajitura cu aluat de branza de vaci, marmelada, smantana, ou, faina, zahar vanilat, nuca, sare si coaja rasa de lamaie.
Ingrediente :
- 100 g margarina
- 1 ceaşcă smântână grasă
- 100 g brânză de vaci
- 1 ou
- 200 g făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g nucă măcinată
- 400 g marmeladă
- coaja rasă de la o lămâie
- sare
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul vanilat, adaugi brânza, smântână, sarea, coaja de lămâie şi la final făina. Frămânţi până îţi iese un aluat elastic pe care îl laşi la rece 1 oră. După acest timp, întinzi o foaie lată, cât mai subţire şi puţin mai mică decât tava aragazului.
Ungi o parte cu marmeladă, o presari cu nucă măcinată, o rulezi şi o tai pe lung separând-o de restul foii mari.
Ungi cu ou bătut rulourile obţinute şi le coci în cuptor în tava unsă cu ulei şi presărată cu făină. O tai felii cât e caldă şi, dacă vrei, le pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!