Prajitura cu aluat din branza de vaci si umplutura de marmelada

Printeaza

O reteta de prajitura cu aluat de branza de vaci, marmelada, smantana, ou, faina, zahar vanilat, nuca, sare si coaja rasa de lamaie.

Ingrediente :Prajitura cu aluat din branza de vaci si umplutura de marmelada

  • 100 g margarina
  • 1 ceaşcă smântână grasă
  • 100 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g nucă măcinată
  • 400 g marmeladă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu zahărul vani­lat, adaugi brânza, smântână, sarea, coaja de lămâie şi la final făina. Frămânţi până îţi iese un aluat elastic pe care îl laşi la rece 1 oră. După acest timp, întinzi o foaie lată, cât mai subţire şi puţin mai mică decât tava aragazului.

Ungi o parte cu marmeladă, o presari cu nucă măcinată, o rulezi şi o tai pe lung separând-o de restul foii mari.

Ungi cu ou bătut rulourile obţinute şi le coci în cuptor în tava unsă cu ulei şi presărată cu făină. O tai felii cât e caldă şi, dacă vrei, le pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.